Conferència sobre la nova llei d’Intel·ligència Artificial a Palma

Aquest divendres, l’eurodiputat del PSOE, Ibán García del Blanco, va oferir una conferència a Palma sobre la llei d’Intel·ligència Artificial (IA). Aquest esdeveniment, organitzat per diverses entitats, inclosa la Fundació Gabriel Alomar, es va centrar en els reptes que aquesta tecnologia planteja.

L’impacte de la nova llei d’IA

García del Blanco va destacar que la llei, que està a punt de ser publicada, tindrà un efecte important en molts sectors de la societat. L’objectiu principal és regular aquesta tecnologia “revolucionària” i establir les bases per gestionar els riscos que pot generar.

Tot i que no pretén donar una solució global, la normativa proporcionarà eines per facilitar la presa de decisions importants. A més, estarà basada en valors fonamentals de la civilitat i la defensa de drets humans.

Riscos i regulació de la IA

Segons l’eurodiputat, un dels majors reptes és entendre els riscos associats a la IA per poder adaptar-se a noves situacions. La llei proposa prohibir certes pràctiques com els marcadors socials, la vigilància biomètrica o la creació de carnets ciutadans, que poden controlar l’activitat humana.

A més, la normativa preveu mesures específiques per protegir aspectes de risc elevat, com la pornografia infantil. El control d’algoritmes i models és essencial per evitar biaixos com el racisme o el masclisme.

Creacions intel·lectuals i deep fakes

La llei també regula l’àmbit de les creacions intel·lectuals en l’era digital. Per exemple, s’obligarà a afegir marques d’aigua a aquelles obres generades mitjançant tècniques de *deep fake*, per garantir-ne la transparència i evitar manipulacions.

Una normativa pionera a nivell mundial

L’eurodiputat va destacar que aquesta normativa del Parlament Europeu és pionera en el món. Serà un referent per a altres països que busquin adaptar-se als desafiaments tecnològics actuals. Els Estats Units, per exemple, ja estan observant aquest reglament europeu sense escepticisme.

Intervenció de la eurodiputada Alícia Homs

La conferència va ser presentada per l’eurodiputada Alícia Homs, qui va subratllar la rellevància de la figura de García del Blanco. Aquest és l’únic eurodiputat espanyol que ha participat en la negociació d’aquesta llei, clau per al futur de la IA a Europa.

Aquest acte reafirma el compromís de la Fundació Gabriel Alomar en la divulgació de temes d’interès social i tecnològic.

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com

    Cart